דף הבית / חדשות / אוכלים חתונה

אוכלים חתונה

האוכל הוא מזונו העיקרי של האדם וכל אורח בחתונה צועד על קיבתו. לורי שטטמאור ישבה עם שלושה מהשפים המובילים בישראל לשיחה על אוכל בחתונות.

אז, מה מרגש את אביב משה, מה מסעיר את מאיר אדוני ומה עושה לאסף גרניט כיף בחך?

אז איפה הן, החתונות ההן, עם הבורקס והסלטים? כנראה שכמו הבחורות עם הקוקו והסרפן, גם החתונות של פעם נעלמו להן מן האקלים הישראלי, משאירות רק געגוע חמוץ-מתוק לטפטים פרחוניים, מלצריות בסינרים לבנים ולשולחנות עמוסים צלוחיות קטנות של סלטי חומוס וקטניות מקופסאות שימורים.

אכן, זמנים בהם תוכניות בישול הפכו למכונות רייטינג משומנות היטב, השפים הם הכוכבים החדשים שלנו ולדים קטנים מבשלים בטלוויזיה פטריות כמהין כאילו היו פיצה מקפיצה, אפשר בהחלט להבין שמשהו מאוד פלצני עובר על העם שלנו, לטוב ולרע כמובן.

בעיקר לטוב כי בתכל'ס, אין על אוכל גורמה. הסינתזה המושלמת בין ריבוי טעמים שמתאחדים יחד לכדי מנה אחת הרמונית, הוא משהו שאין לזלזל בו. עם זאת, כל הטרנד הזה אומר שהחתן והכלה כנראה צריכים לשלם יותר.

שפים במטבח פתוח בחתונה
שפים במטבח פתוח בחתונה

טרי, בריא ואיכותי

מי שדווקא לא מתרשם מחידושים, הוא השף אסף גרניט, מבעלי מסעדת 'מחניודה'. "אני דווקא מאוד מתחבר לדברים של פעם וחבל שלא ממשיכים איתם", הוא אומר. "אני מתגעגע לסיגרים ולאוכל העדתי-מסורתי. אולי בגלל שביום-יום אני מתעסק עם סגנון קולינרי שונה לגמרי, זה כיף לחזור לדברים הישנים". הי, גם "העם" לא טוחן סיגרים כל היום, כך שהוא בוודאי יכול ליהנות מהם בחתונה. (לחתן ולכלה עם תקציב מוגדר, זוהי נקודה למחשבה).

השף אביב משה, מבעלי מסעדת 'מסה', מדגיש שהשינוי המבורך הגדול הוא קודם כל בחשיבות הרבה שמעניקים לטריות המוצרים. "תם עידן הקפואים", הוא אומר, "היום הכל צריך להיות טרי, בריא ואיכותי". לדבריו, האנשים של היום מודעים הרבה יותר לחשיבות המזון הטרי, וכשהוא עצמו מגיע לחתונה כאורח, הוא קודם כל סוקר את המזנונים. "אני לא אוהב לראות מזנונים עמוסים מדי", הוא אומר. "כאורח, תמיד אעדיף לראות מבחר מצומצם ואיכותי של מאכלים טריים, על פני עשרות סלטים שברור שחתכו אותם לפני שעות ארוכות".
"פעם היו מסדרים שניצלים ולימונים על מגשי ענק, לצידם סוגים שונים של מאכלים מקופסאות שימורים, זה כמובן עבר מזמן מהעולם", אומר השף מאיר אדוני, מבעלי המסעדות 'כתית' ו'המזללה'. "היום", הוא ממשיך, "מלבד עניין הטריות, הטרנדים הכי גדולים בחתונות, מתבססים הרבה על שואו".

שף גרניט:  "אי אפשר להחליט שבגלל שאתה אוהב סושי, אז כל החתונה שלך זה סושי"
שף גרניט: "אי אפשר להחליט שבגלל שאתה אוהב סושי, אז כל החתונה שלך זה סושי"

"יש הרבה שפים-סלבים שמתארחים ומטבחים פתוחים שבהם ניתן לראות את כל מה שמכינים הולכים היום מאוד חזק. זה דבר שמעצים את החוויה ואת הקשר שבין הקהל למזון שהוא מקבל. בנוסף, לדעתי, האוכל חייב לשרת את השמחה של החתונה. דוכני אוכל צבעוניים שעושים מופע חי וסגנוני עושים בדיוק את זה – משמחים את הקהל"
גם השף אביב משה נהנה מאוד מהטרנד הזה. "כאורח, אני תמיד נהנה כשמישהו מגיש לי את המנה וחותך אותה מולי. לאחרונה הייתי בכמה וכמה אירועים בהם עמדה סוללה שלמה של טבחים שהכינו את רוב המנות מול האורח, ואין מרגש מזה", הוא אומר.

אסף גרניט, ש'מחניודה' שלו פתחה צוהר לקו אופנתי שלם של מסעדות באווירת שוק, מספר שחתונות רבות אימצו את הטרנד: "פתאום כולם רוצים חתונה בסגנון 'מחניודה'. חברות קייטרינג אימצו את הקטע של דוכנים עם ירקות טריים ובאסטות צבעוניות כדי להעניק לאורחים אווירה משוחררת, לא מעונבת וכיפית של שוק ובלגאן. חתונה שבה הכל חי וקורה באותו הרגע".

שף מאיר אדוני: אם רוצים לצמצם את התקציב כדאי לבנות תפריט מצומצם, אבל לא להתפשר על טיב חומרי הגלם"
שף מאיר אדוני: אם רוצים לצמצם את התקציב כדאי לבנות תפריט מצומצם, אבל לא להתפשר על טיב חומרי הגלם"

איכות זאת לא מילה גסה

כשאני שואלת את השפים מה יותר חשוב בעיניהם, כמות או איכות, כולם תמימי דעים ומסכימים שאיכות המזון בחתונות עולה עשרות מונים על הכמות ועל המבחר, וכי מוטב להסתפק במספר מנות טובות ואיכותיות מאשר להתפרס על סוגים וסגנונות שונים של מאכלים.

כשאני נכנסת לרזולוציה של המנות עצמן, שלושת השפים מסכימים שחשוב להתאים את התפריט לסגנון האורחים שעתיד להגיע לחתונה. "חובה להתאים את האוכל לאנשים ולהתאים אותו לציפיות הקהל", אומר גרניט, ומוסיף: "אי אפשר להחליט שבגלל שאתה אוהב סושי, אז כל החתונה שלך זה סושי. אין מה לעשות – כולנו מגיעים מתרבויות ומעדות מסוימות. צריך להתחשב באורחים שלנו".

אדוני מוסיף: "חומרי גלם איכותיים עולים יותר כסף וכך גם קייטרינג מקצועי ואיכותי ולכן אם רוצים לנסות לצמצם את התקציב כדאי לנסות לבנות תפריט מצומצם יחסית, אבל לא להתפשר על חומרי הגלם וטיב המנות. כך גם בנושא הבר והיינות שגם בהם כדאי לבנות תפריט קטן אך איכותי וקריאטיבי". כדאי לזכור שמזון שמתחשב בעונות השנה ולא דורש משהו שבדיוק אין – בהחלט יקל לכם על הכיס.

שף משה: ''כאורח תמיד אעדיף לראות מבחר מצומצם, איכותי וטרי על פני מזנונים עמוסים בסלטים עייפים''
שף משה: "כאורח תמיד אעדיף לראות מבחר מצומצם, איכותי וטרי על פני מזנונים עמוסים בסלטים עייפים"

 

מנות עם טוויסט

כשאני תוהה אם יש מנה שהם עצמם לא היו ממליצים להגיש בחתונות, אביב משה ממהר להזכיר את עניין האנטרקוט. לדבריו, בכמויות גדולות מדי קשה לשלוט על הבשר הזה ו"אם לא יודעים איך לחלק את הכמויות בצורה נכונה, עלולים לעשות יותר נזק מתועלת". אז הנה טיפ נוסף: היזהרו לכם מהאנטרקוט החמקמק.

רבים אוהבים לייצר מנות מוכרות, אבל עם טוויסט. אביב משה אוהב לעבוד על שילובים של בשר. כמו למשל, לייצר מגדלים טריים של בשר עוף עם כבד עוף, כשהדגש צריך להיות על פרודוקט אחד ברמה גבוהה.

גרניט, שעדיין שבוי בקסם של פעם, יעדיף לקחת מנה קלאסית ממטבח החתונות המסורתי, כמו בצק עלים עם פטריות, ולשדרג אותה: "במקום אבקת מרק פטריות, הייתי מכין את המנה עם פטריות טריות, ודואג כמובן לבצק עלים איכותי ומשביע".

אז, אם לסכם במשפט, כדי לשרוד כלכלית את החתונה שלכם ובכל זאת להגיש ולהרגיש גורמה, כדאי לצמצם את המבחר ולהעלות את רמת המוצרים והטריות שלהם. עדיף שתי מנות עיקריות איכותיות מארבע בינוניות.
הטיפ שלנו: קחו אתכם לטעימות מספר מצומצם של אנשים. ריבוי דעות סביב שולחן הטעימות זה מתכון טוב לויכוחים גדולים.

ובסוף הכלה אוכלת סנדוויץ'
ובסוף הכלה אוכלת סנדוויץ'

 

אז מה אתם אוהבים לאכול?

והרי תוצאות סקרי האוכל שערכנו בעמוד easywed בפייסבוק:
האוכל שהכי מזכיר לכם חתונה זה פסטלים וסיגרים (86%), האוכל שאתם הכי רוצים לאכול בחתונה זה הוא בשר, ובעיקר אסאדו (63%) על פני סושי (22%) או דגים (15%), אפילו אם הקינוחים הופכים להיות חלביים. באפטר פרטי מעדיפים המבורגרים (60%) על נקניקיות (25%) או גלידות (15%). הנתון המפתיע ביותר: 72% מכם מעדיפים אוכל בהגשה לשולחנות על פני מזנונים (20%) ומעטים (2%) מעדיפים שיהיו מנות קטנות שאפשר לאכול בעמידה.
מתברר שמנות הצד בקושי משחקות תפקיד ורובכם בסה"כ ישמחו לקבל סלט ירוק עם תפוחי אדמה ובטטות בתנור לצד סלט שעועית ירוקה ופטריות מוקפצות, בשביל הגיוון.

 

צריכים עזרה בארגון החתונה?

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

אודות easywed

easywed הוא סטארטאפ שמארגן לכם את כל החתונה, מגן האירועים ועד האטרקציות לרחבה. מה זה אומר? במקום שתשבו מול האינטרנט ותחפשו ספקים טובים שמתאים לצרכים שלכם, אנחנו נמצא לכם אותם ונעזור כל הדרך לחתונה.

כדאי לבדוק גם

חתונות פורים

פורים זו הזדמנות מושלמת לחגוג במסיבת תחפושות ענקית מוגזמת ומה יותר ענק ומוגזם מחתונת פורים? …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *