דף הבית / החתונה / אלכוהול לחתונות, חלק א'

אלכוהול לחתונות, חלק א'

אילו בקבוקים אתם חייבים בבר, על מה אפשר לוותר ומי יהיה להיט הרחבה שלכם. המיקסולוג* אריאל לייזגולד עם מדריך המשקאות המלא לזוג המתחתן

*מיקסולוג: שף משקאות

אם יש משהו אחד משותף כמעט לכל הזוגות המתחתנים (חוץ מכל שאר הדברים, וזה שהם מתחתנים) הוא לחץ גבוה לגבי הנושא שלרוב אין להם שום הבנה בו. אתם, מתחתנים יקרים, הופכים למנהלי בר ממולחים, פריקים של קונטרול, קניינים בלתי נלאים, והכל על קידוש הג'ק (דניאלס), שדוד יעקב אוהב. דבר אחד אתם לא מוכנים שאף אורח שלכם ישמע – "אין". ואני אומר תירגעו, ומבטיח שעד סוף הטקסט זה יקרה.

לשמחתי, בר על טהרת משקאות מתוצרת הארץ לאט פס מן מהארץ ואם נתקלתם בכזה, התגברו על המצפון הציוני והחליפו לתוצרת חוץ. אלכוהול שמיוצר רע הוא אלכוהול רע.

גני האירועים והאולמות מציעים בדרך כלל בר בסיסי שכולל מגוון משקאות פופולריים מתוצרת חוץ ותתפלאו, אבל אני חושב שעל פי רוב זה לגמרי מספיק ולטעמי לא צריך להוסיף דבר. אם אתם מתעקשים לפנק חברים ספציפיים עם משקאות או מותגים שהם אוהבים, זה נחמד מצידכם, רק לא צריך להתפרע, קנו אותם ביחידים ולא בארגזים.

אין לי חבר שהתחתן ולא שב הביתה עם ארגזים עמוסי בקבוקים, שאיש לא הספיק לשתות. (במקרה כזה, אגב, תצאו גדולים אם תשאירו לברמנים בקבוק כתוספת לטיפ).

ולמרות צופרי ההרגעה שאני מסדר לכם פה, בוודאי תחליטו להקריב את רגעי החירות האחרונים שלכם על מזבח ארגון החתונה, אז כדאי שתצטיידו בידע, שתשלטו קצת בעניינים.

וודקה

המשקה הלאומי. ברים בדרך כלל כוללים מותגים כמו אבסולוט, פינלנדיה, סמירנוף או סטוליצ'ניה.

אפשר לשקול להוסיף גריי גוס שהיא וודקה "סופר פרימיום" (מה שאומר עליה, שהיצרן אומר עליה שהיא ממש ממש טובה וגובה בהתאם) ומאוד פופולרית בישראל.

גם סטולי קריסטל (או סטולי גולד, אותו דבר) היא הצלחה גדולה בארץ בשל הגדרתה כוודקה סופר פרימיום, אבל במחיר שפוי.

רום וג'ין

קטגוריית הג'ין בדרך כלל כוללת מותגים כמו גורדונס, ביפיטר או פלימות', שהם אחלה ג'ין, ובקטגוריית הרום נראה לרוב בקרדי, שהוא רום בסדר גמור. זה מספיק בשתי הקטגוריות, שתיהן קטנטנות במימדים של ישראל ודרגת הבסיס הזאת תספק גם שתיינים כבדים.

טקילה

בשנים האחרונות היא טרנד אדיר בניו יורק, טרנד שלא הגיע לארץ בעיקר בשל המחירים הגבוהים. מי שכן עוד שומר פה על כוח ברמה סבירה הוא המותג "חוזה קוארבו אספסיאל" או בחיבה: קוארבו גולד. יש לטקילה אוהדים, אבל כדאי לשקול להוסיף בקבוק או שניים לתפריט שלכם רק אם אתם יודעים ספציפית שיש לכם קהל עבורה.

קמפרי

האפריטיף האיטלקי המריר והאדום אדום הזה הוא היסטריה ישראלית ובינלאומית. תמצאו אותו כמעט בכל בר בעולם והוא תמיד מוצא את מקומו בין הפריטים היותר נמכרים. יחד עם זאת, הוא מועד לפורענות ואין לצפות את רמת הדרישה שלו באירועים. בקבוק אחד יספיק.

"מרטיני"

מרטיני הוא מותג של ורמוט, שזו תערובת של יינות מחוזקת ומתובלת. בארץ השתלט המרטיני על השם הגנרי כמו שעשה המותג ג'יפ לרכבי השטח. אחד המשקאות הפופולריים ביותר בשנות התשעים של המאה הקודמת, שאיבד מהילתו עם כניסתם של מותגים רבים נוספים אל הנוף הישראלי. ישנם שלושה סוגים של ורמוט: דריי (לבן יבש), רוסו (אדום מתקתק) וביאנקו (לבן מתוק) ונכון ל-2012 הלוגם הישראלי איננו מאוהב ספציפית במותג מרטיני ואין שום בעיה להגיש מותגים מתחרים כמו ריקדונה. בכל אופן, כדאי שיהיה בבר שלכם.

להיטי הרחבה בחתונה

וודקה ואן גוך דאבל אספרסו, ייגרמייסטר, פיג'לינג, באד אפל, אמרטו ואבסינט –  כל אלה היו או עודם להיטי רחבה. אלה שיעופו וירימו את הרחבה. השפעתם מהירה והם מחליקים בגרון. שימו לב, האבסינט הוא יוצא דופן והשפעתו גדולה. לא הייתי יוצא איתו לסיבוב צ'ייסרים ברחבה. בכל אופן, כדאי להחליט על שניים מהרשימה שיכנסו לפורטפוליו שלכם.

 

אניסים

הארק ולצידו האוזו עשו קאמבק אדיר בשנים האחרונות. אם לפני עשור הייתם מזהים ארק "איילות" אחד בודד בדיספליי, היום כדאי להצטייד בחצי ארגז.

 

משקאות אנרגיה

טרנד אדיר שלאט אבל בטוח מאבד מכוח. אינני חסיד של אסופת הכימיקלים הזאת, אבל אופנה היא אופנה, אי אפשר להתווכח איתה. אתם כנראה לא באמת יכולים לוותר על הקטגוריה הזאת בבר שלכם. שימו לב שכמעט כל חברה שתפנו אליה תדרוש על הקטגוריה תוספת תשלום.

מבעבעים

היינות המבעבעים הם כאקדח במערכה הראשונה: הוא משנה הכל ומנבא את העתיד. שמפניה, פרוסקו, למברוסקו וקאווה, הם דוגמאות ליינות מבעבעים שנמזגים לרוב בקבלת הפנים. אם אתם מתכננים את הבר שלכם לבד, שימו לב שמבעבעים זה כיף ואנשים אוהבים שכיף להם – כי כיף זה כיף – כך שזה בהכרח ישפיע על צריכת המשקאות במהלך הערב – אנשים ישתו מהתוסס ואולי פחות ממשקאות אחרים.

לסיכום,

זכרו שישנה תחרות קשה בין הברים השונים כך שעל פי רוב דרגת הבסיס היא מספקת. מצד שני, אם אתם רוצים לשדרג – כדאי לדבר עם מישהו שמבין ושאתם סומכים עליו. ואל תפחדו שמשהו יגמר במהלך הערב, בדרך כלל הדברים נגמרים (אם בכלל) כשלאנשים כבר לא אכפת מה הם שותים.

אריאל לייזגולד הוא בעלים של בר הקוקטיילים "223" בתל אביב ושל מסעדת "קלמטה" ביפו העתיקה

הטיפ שלנו: אם אתם קונים ומביאים משקאות כתוספת לבר הבסיסי, שימו לב שאתם עומדים בדרישות הכשרות של המקום

צריכים עזרה בארגון החתונה?

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

אודות hadar

כדאי לבדוק גם

11 שירי כניסה לחופה מושלמים מתוך סרטים

שירי כניסה לחופה, כמה כבר אפשר לחדש? או להיות מקוריים? אז מסתבר שאפשר אם רק מחפשים את הנישה שנוגעת לכם בלב. כדי למצוא כמה שירים מיוחדים באמת פנינו למקום שמבין רומנטיקה יותר מהכל- הקולנוע!קבלו את עשרת השירים הכי רומנטיים מהסרטים הכי הכי מושי:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *