דף הבית / מאמרים / איך לבחור קייטרינג לחתונה על פי אורחים

איך לבחור קייטרינג לחתונה על פי אורחים

האורחים מגיעים לחתונה שלכם ומגיע להם פינוק באוכל טוב ושירות שישאיר להם טעם טוב בפה. הקייטרינג הוא אחד הדברים החשובים בתכנון החתונה שלכם. אז לפני שחושבים על התאורה, הרב, איך תיכנסו לחופה ואיזה שיר יתנגן בשבירת הכוס, חשבו על הקייטרינג שילווה את האירוע שלכם. אנו מביאים בפניכם מדריך לבחירת קייטרינג לאירועים ואיך להתאים אותו לאורחים שלכם.

כמה אורחים יהיו?

תקציב נכבד מאוד, אם לא העיקרי בארגון החתונה שלכם ינותב לבחירת הקייטרינג. לאחר שבחנתם מספר חברות קייטרינג לחתונה, תצטרכו להכין רשימה מפורטת של האורחים שלכם. חשבו את התקציב הכולל וחלקו אותו במספר האורחים המוזמנים, זה יהיה המחיר שתוכלו להרשות למנה. יש המון חברות קייטרינג, כשכל אחת מציעה תפריט שונה, סגנון ורמת מחירים אחרת. אם מצאתם חברת קייטרינג לאירועים שמאוד אהבתם, אל תחששו לחלוק איתם את חישוב התקציב שלכם ולהפוך אותו לנקודת מיקוח במו"מ. טיפ חשוב: אל תיקחו סיכונים בבחירת קייטרינג. חשוב שתחפשו המלצות של אנשים שערכו עימם אירוע, או אפילו אם אתם נכחתם באירוע ואהבתם את שירותי ההסעדה בו. גם אם תידרשו להגדיל במעט את התקציב שלכם למנה, עדיף שתבחרו את חברת הקייטרינג המומלצת יותר.

איך לבחור תפריט מתאים?

את התפריט מתאימים בדרך כלל לזמן בו נערך האירוע. אם האירוע נערך בקיץ, או בחורף. האם מדובר באירוע ערב או אירוע צהריים. לאחר מכן חשבו מה מאפיין את האורחים שלכם. מבחינת גיל ומוצא. למרות שבכל אירוע יש קהל מאוד הטרוגני, עדיין רוב האנשים אוהבים את טעמו של "הבית". לכן מעבר למנות המיוחדות כדאי שיהיו גם המאכלים והסלטים המוכרים ואהובים על החיך הישראלי כמו פרגיות, סלט ירקות חתוך ועשיר, חומוס, טחינה וכיו"ב. חברת הקייטרינג תתאים את התפריט לקריטריונים הנ"ל ובעיקר למאפייני האורחים שיהיו. כדי לא להיות עוד תפריט אחד מאלף, נסו לשלב בו משהו מיוחד, מנה מתוחכמת או משקה מיוחד שיחולק לאורחים.

האם לבחור הגשה אישית או בופה?

זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית. כמובן שההגשה האישית היא נוחה יותר ומפנקת, אך כאשר המאכלים מוצגים במזנונים פתוחים, מקבלים את התחושה של שפע ומבחר גדול. כיום חברות קייטרינג רבות למדו לשלב בין שני הסגנונות באירועים בצורות שונות. שיטה מקובלת היא, שאת המנות הראשונות והקינוחים יבחרו מתוך מזנונים ואילו את המנות העיקריות והתוספות יגישו לשולחנות. אם בחרתם בבופה, חשוב שתקפידו כי על כל 20 עד 30 אורחים יהיה מזנון, כדי למנוע צפיפות והמתנה למנות. סגנון הגשה נוסף שצבר מוניטין לאחרונה, הוא הגשה בסגנון אמריקאי. לאחר שהאורחים התיישבו לשולחן , מגיע מלצר ומפרט להם את התפריט , רושם ומגיש לכל אחד את המנה שלו. כמו שנהוג במסעדות.

בחירת תפריט פרופורציונלי

חשוב לאזן בין המנות בתפריט. הכוונה היא כי אין צורך להגזים במנות פתיחה, לפני שנכנסים לאולם ולתת לאורחים לשבוע מהן. מומלץ שיוגשו מנות פתיחה בצורה מצומצמת ובקבלת פנים לשים יותר דגש על הגשת משקאות ומתאבנים קלים כדי שהאורח יגיע אחרי החופה לארוחה כשהוא נכון לטעום עוד מן התפריט שבחרתם. לישראלים יש תרבות של שפע והגישה הרווחת היא, לפנק כמה שיותר ולהגיש מנות גדולות ככל האפשר. נמצא דווקא, כי הגשת מנות קטנות יותר, צנועות יותר, נותנות אווירה של יוקרה והאורחים לא יוצאים עם תחושת מלאות מכבידה.

בחירת קייטרינג לאירועים דורש מחשבה ותכנון מוקדם. חשוב לשים עליו דגש.

צריכים עזרה בארגון החתונה?

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

אודות easywed

easywed הוא סטארטאפ שמארגן לכם את כל החתונה, מגן האירועים ועד האטרקציות לרחבה. מה זה אומר? במקום שתשבו מול האינטרנט ותחפשו ספקים טובים שמתאים לצרכים שלכם, אנחנו נמצא לכם אותם ונעזור כל הדרך לחתונה.

כדאי לבדוק גם

המלצות לאיפור ליום החתונה

יום החתונה כבר נקבע וההתרגשות בשיאה! אחד הסידורים החשובים ביותר בלוח הזמנים של הערכות שלך …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *